Megközelítés

2020. október 20.
FIGYELEM: a 2.sz. rendezvénytér/szabadstrand felőli bejárat (pénztár) bizonyos napokon technikai okok miatt ZÁRVA tarthat, ezesetben kérjük fáradjanak az 1.sz. főbejárathoz

Érkezés személygépkocsival

 

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.
Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva lehet Poroszlóra jutni.
Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni.
Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.
Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton vagy M25 - M3 - 33 út útvonalon közelíthető meg.
 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum főbejáratához:

N 47° 38' 46.5"

E 20° 39' 40.5"

 

Kapuk és parkolás az Ökocentrum környezetében:

 

1. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár):

Elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol közel 70 parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek is vannak.

Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos! 

 

FIGYELEM! A 87/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet a várakozási díj megfizetésének a veszélyhelyzet során alkalmazandó eltérő szabályairól c. jogszabály alapján 2020. július 2. napjától az 1.sz. kapunál (főbejáratnál) található parkoló díjfizetés ellenében vehető igénybe.

Díjköteles időszak: minden nap 8:00 órától 18:00 óráig

Parkolási díjak: 8:00 és 15:00 óra közötti érkezés esetén 1000 Ft/nap, 15:00 és 18:00 óra közötti érkezés esetén 500 Ft/nap

 

2020. október 1-től a parkolás hétköznapokon ingyenes, a fenti díjak hétvégéken (szombat és vasárnap) érvényesek.

 

2. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár)

Elsősorban előre bejelentkezett, csoportosan érkező vendégeink fogadására és beléptetésére szolgál, Poroszló Rendezvénytér (szabadstrand) felőli megközelítést tesz lehetővé. E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok várakozására alkalmas parkoló áll rendelkezésre, mely jó megoldást jelent arra az esetre is, ha az 1.sz. kapunál lévő mindkét parkoló már megtelt. Parkolási díj 1000 Ft/szgk/nap, illetve 3000 Ft/nap/autóbusz. Ez a parkoló szezonálisan működik, szezonon kívül zárva tart.
FIGYELEM: kerékpárral érkező vendégeink részére javasoljuk, hogy a jegyváltáshoz, belépéshez ezt a bejáratot/kaput használják!

 

3. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár)

Tisza-tó gát felőli megközelítést tesz lehetővé elsősorban kerékpárral vagy gyalogosan érkező Vendégeink részére. Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében.

A GPS-es csónaktúrákkal kapcsolatos ügyintézés, adminisztráció kizárólag ennél a kapunál található pénztárban lehetséges! 

 

Autóbusszal, vonattal

http://www.menetrendek.hu

 

Kerékpárral

Érdemes kerékpárral érkezni Poroszlóra! Ugyanis a Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. És itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát.

 

A három bejárat elhelyezkedése a fenti térképen látható.