Megközelítés

2018. július 23.
A Tisza-tavi Ökocentrum "nyári üzemben" - április közepétől október végéig - három bejáraton és pénztáron keresztül közelíthető meg, a "téli üzem" időszakában novembertől március végéig csak a főépületnél található 1.sz. bejárat és pénztár működik!

Érkezés közúton

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.
Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva a Tisza-tavon át lehet Poroszlóra jutni.
Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni.
Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.
Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton közelíthető meg.

A nemrégiben elvégzett felújításnak köszönhetően a 33-as főközlekedési út a képen látható, kiváló minőségben köti össze az M3 autópályát Poroszló településsel, kényelmes és biztonságos módon teszi lehetővé a Tisza-tavi Ökocentrum felkeresését Vendégeink részére

 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum főbejáratához:

N 47° 38' 46.5"

E 20° 39' 40.5"

 

Autóbusszal, vonattal

http://www.menetrendek.hu

 

 

Kerékpárral

Érdemes kerékpárral érkezni Poroszlóra! Ugyanis a Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. És itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát.

 

Hajóval

Az Ökocentrum saját kikötővel rendelkezik, mely elsősorban a GPS-es csónaktúrák bázisául szolgál. Azonban a ki- és beszállás idejére vendégeink is kiköthetnek itt.

 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéhez:

N 47°38'40.4"

E 20°39'47.2"

 

 

1. sz. kapu (be-,  kijárat és pénztár): elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol mintegy 70 parkolóhely áll rendelkezésre személygépkocsik számára. A parkolás itt ingyenes. Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos! A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek is vannak.

A közelben (kb 100 m távolságra) másik - fizető - parkoló is található, ahol további gépjárművek számára van hely, itt a parkolás díja 800 Ft/nap

2. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár): elsősorban előre bejelentkezett, csoportosan érkező vendégeink fogadására és beléptetésére szolgál, Poroszló Rendezvénytér (szabadstrand) felőli megközelítést tesz lehetővé. E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok várakozására alkalmas parkoló áll rendelkezésre. Parkolási díj 800 Ft/nap/szgk, illetve 2000 Ft/nap/autóbusz. Ez a parkoló szezonálisan működik, szezonon kívül zárva tart.
Kérjük Kedves Látogatóinkat vegyék figyelembe, hogy ezen a kapun keresztül a kilépés babakocsival és kerekesszékkel 18:00 óráig lehetséges, 18 óra után - a forgókapu miatt - csak gyalogosan tudnak kilépni 

 

3. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár): Tisza-tó gát felőli megközelítést tesz lehetővé elsősorban kerékpáros vagy gyalogosan érkező Vendégeink részére. Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében

A három bejárat elhelyezkedése a fenti térképen látható.