Poroszlói programajánló

2022. augusztus 11.
Csalogató események, színes rendezvények

Poroszló Község Önkormányzata, a Poroszló Turizmusáért Egyesület és a Tisza-tavi Ökocentrum jóvoltából idén újra színes, vendégváró, csalogató eseményekre invitáljuk a településünkre látogatókat. 

Április 23-án szombaton az Ökocentrumban a 10. születésnap alkalmából kerül sor eseményekre, mazsorettek, fúvószenekar, szerencsekerék játék és más érdekességek várják a látogatókat, az Ökocentrum okostelefonos alkalmazásának kuponjával pedig ezen a napon kedvezményes belépőjegyet lehet majd vásárolni. 

Május 21-én a poroszlói Rendezvénytér Lovas Majálisnak, látványos fogathajtó versenynek ad otthont.

Idén június 11.-12. napokon kerül sor az Ökocentrum természetfotós hétvégéjére, ahol profi és amatőr természetfotósok mutathatják be "kreativitásukat", tudásukat, a zsűri pedig eredményt is hirdet, hiszen kiválasztják és díjazzák a legjobb felvételeket.

Két év kihagyás után június 25-én újra jön a Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál a Rendezvénytéren, főzőversennyel, kirakodó vásárral és remélhetően ismét jó, vidám hangulattal.

Július 16-án Egészségnap az Ökocentrumban, július 30-án pedig a Poroszló Turizmusáért Egyesület kínál halból készült  finomságokat az érdeklődőknek a Milleniumi Emlékparkban.

Augusztus 6-án a Fásy Mulató zenés programja várja a vendégeket a poroszlói Szabadstrandnál felállított színpadon, a fellépők között Tóth Andi, Takács Nikolas, Sipos F. Tamás, Milán, Jankó és a Digitál Zenekar. 

Augusztus 13-án Csöröge fesztivál az Ökocentrum szabadidőparkjában, a népi édességet ismét az Egyesület süti, ezerszámra.

A nyári programok fénypontja augusztus 20-án lesz Poroszlón, nemzeti ünnepünk estéjén 21 órától a Honeybeast zenekar ad élő koncertet a rendezvénytéren, melyet tűzijáték követ.  

Szeptember 10. és 11-én Csónakos hétvégén vehetnek részt az Ökocentrum vendégei, ekkor kedvezményes áron működnek a Tisza-tavi GPS-es csónaktúrák.

A  szeptember 17.-18 hétvége a Nagycsaládosoké, gyermekprogramok, bemutatók és a 3 és többgyermekes családoknak szóló kedezmények lesznek elérhetőek az Ökocentrumban.

Október 22-én Kemencés Szombat a poroszlói portákon "kemencés finomságokkal", október 29-én pedig ismét megrendezzük a "Poroszló Tökös Falu" programot a faragott tökök szépségversenyével.

 

A poroszlói programokat és a település szálláshelyeinek, vendéglátóhelyeinek, szolgáltatóinak idei ajánlatait idén újra színes kiadványban foglaljuk össze, a prospektus elkészült,  az Ökocentrumban, a TOURINFORM irodában és a szálláshelyeken már elérhető.