Ökocentrum születésnap

2018. április 23.
HAL_ADUNK_A KORRAL

Az Ökocentrum hatodik születésnapjának programjai között:

UTAZIK A TISZA-TÓ Road-show: VIRTUÁLIS TÚRA A TISZA-TÓBAN

 

A roadshow keretében egy vadonatúj, interaktív eszköz segítségével mutatják meg a gyerekeknek a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Figyelembe véve, hogy az iskolás fiatalok már a digitális generációhoz tartoznak, elengedhetetlen, hogy a digitalizációt hívjuk segítségül!

Szeretnénk nemcsak beszélni a környezetvédelemről, de meg is mutatni annak minden oldalát. Ehhez pedig kiváló eszköz a virtuális valóság megteremtése, mely nem csak hogy közelebb hozza a gyerekeket a tanuláshoz, hanem mindezt látványosan és élvezettel teszi. Ennek köszönhetően ebben az évben egy Tisza-tavi élővilágot bemutató víz alatti virtuális sétával lepik meg az iskolásokat. Az eredmény önmagáért beszél: a gyerekek – miközben a víz alatti világot szemlélik – megcsodálhatják milyen a Tisza-tó természetes élővilága, a tiszta, szennyeződésmentes víz, illetve megtapasztalhatják a másik oldalt is: milyen az, amikor saját felelőtlenségünk miatt rendkívüli mértékben terheljük szeméttel a tó élővilágát és annak környezetét.

Az ún. VR szemüveg segítségével sikerül bárhova házhoz vinni a Tisza-tavat, és megmutatni a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságát, mindezt úgy, hogy megmarad az interaktivitás.